
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Marynata
-
400 - 500 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (ok. 1 x 7 cm)
-
20 g sosu Hoisin
-
5 g oleju
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
Sos z czarnej fasoli
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
60 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka oleju sezamowego
-
1 łyżka wina ryżowego Shaoxing (opcjonalnie)
-
80 g wody
-
1 łyżeczka cukru palmowego (ok. 1 cm kostka, pokruszona)
Ryż i warzywa
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
150 g różyczek brokułu
-
230 g pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
-
250 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
20 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej, do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
379.6 kcal /
1588.2 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
56.9 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
1093.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska