Urządzenia i Akcesoria
Zupa warzywna z miętowym pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Miętowe pesto
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g migdałów, ze skórką
-
2 ząbki czosnku
-
30 g mięty, świeżej
-
40 g bazylii, świeżej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
130 g oliwy z oliwek
Zupa warzywna
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
35 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
400 g ziemniaków, młodych pokrojonych w ćwiartki
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
-
mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
1196 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
55 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min