
Urządzenia i Akcesoria
Zupa warzywna z miętowym pesto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Miętowe pesto
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g migdałów, ze skórką
-
2 ząbki czosnku
-
30 g mięty, świeżej
-
40 g bazylii, świeżej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
130 g oliwy z oliwek
Zupa warzywna
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
35 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
400 g ziemniaków, młodych pokrojonych w ćwiartki
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
-
mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286 kcal /
1196 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska