Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem

Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem

3.9 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oleju
  • 350 g steku z polędwicy wołowej (o grubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 30 g pasty miso jasnej
  • 10 - 15 g octu ryżowego
  • 10 - 15 g cukru
  • 30 g wody
  • 170 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 427.4 kcal / 1789.4 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...