Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju
- 350 g steku z polędwicy wołowej (o grubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 30 g pasty miso, jasnej
- 10 - 15 g octu ryżowego
- 10 - 15 g cukru
- 30 g wody
- 170 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1789.4 kJ / 427.4 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina w piwie po flamandzku
1小时 45 分钟
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Tagine z jagnięciną
50 分钟
Massaman curry z kurczakiem
1h 40min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1小时
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 Std. 5 Min
Biryani z jagnięciną
1 Std. 20 Min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2h
Curry z wołowiną
45 分钟
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min