Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju
- 350 g steku z polędwicy wołowej (o grubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 30 g pasty miso, jasnej
- 10 - 15 g octu ryżowego
- 10 - 15 g cukru
- 30 g wody
- 170 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1789.4 kJ / 427.4 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40min
Curry z wołowiną
45 Min
Curry z kurczakiem i mango
45 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 Min
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1 Std. 10 Min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 Min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h