
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju
- 350 g steku z polędwicy wołowej (o grubości 1,5-2 cm), bez tłuszczu, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 30 g pasty miso jasnej
- 10 - 15 g octu ryżowego
- 10 - 15 g cukru
- 30 g wody
- 170 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 427.4 kcal / 1789.4 kJ
- Białko
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Curry z wołowiną
45 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min