Zupa gulaszowa z białej fasoli

Zupa gulaszowa z białej fasoli

4.5 3.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 100 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g wody
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 250 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 223 kcal / 939 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...