Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g papryki, różnokolorowej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g wody
- ¼ łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 250 g białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 939 kJ / 223 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1h
Wegańska fasolka po bretońsku
13h 50 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35p
Toskańska zupa fasolowa
50p
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35min
Gulasz z zielonej soczewicy
55min
Barszcz wegetariański
1h 10min
Wegańskie chili
40p
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45p
Gulasz warzywny z białą fasolą
35p
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35p
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1h