![Zupa gulaszowa z białej fasoli Zupa gulaszowa z białej fasoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4B497986-FBDA-4EE3-B2D5-F1BA7E69315D/Derivates/63468616-AA49-4692-8531-69048F17D7FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g papryki, różnokolorowej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g wody
- ¼ łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 250 g białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 939 kJ / 223 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Stroganow z pieczarek
35 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min