
Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa z białej fasoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
¼ łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
250 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
223 kcal /
939 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
14.8 g