Urządzenia i Akcesoria
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
350 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
130 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g masła30 g oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.2 g
Kalorie
736 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min