
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
350 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
130 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176 kcal /
736 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z cukinii
25 min