Zupa z batatów i cukinii z imbirem
TM5 TM6

Zupa z batatów i cukinii z imbirem

4.6 (1.5K oceny)

Składniki

  • 350 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 130 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 90 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
    lub 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
    lub 30 g masła
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
736 kJ / 176 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
22.6 g
Tłuszcz
8.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy