Zupa z batatów i cukinii z imbirem

Zupa z batatów i cukinii z imbirem

4.6 1.7K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 350 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 130 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 90 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
    30 g masła
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 176 kcal / 736 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 22.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...