
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z kurczakiem i cukinią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
350 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 2 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
300 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
30 g masła
-
350 g ryżu do risotto (np. arborio)
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
620 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
4 - 6 łyżek orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie) uprażonych na suchej patelni, do dekoracji
-
tymianek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
775 kcal /
3244 kJ
Białko
37.1 g
Tłuszcz
35.7 g
Węglowodany
76.6 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min