
Urządzenia i Akcesoria
Maślany kurczak (Butter chicken)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżeczka
-
czerwona papryczka chili, suszona bez gniazd nasiennych1
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
przyprawy garam masala2 łyżeczki
-
piersi z kurczaka pokrojonych w 3-4 cm paski500 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
orzechów nerkowca70 g
-
wody140 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki40 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
masła klarowanego50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403.6 kcal /
1688.7 kJ
Białko
21.4 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
651.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Przyprawa garam masala
5 min
Kurczak garam masala
40 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min
Kurczak generała Tso
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min