Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 12 huîtres
- 500 g de gros sel
- 90 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1588 kJ / 384 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassolettes de saint-jacques
30min
Mises en bouche aux saveurs marines
30min
Gougères aux champignons de Paris
1h 30min
Déclinaisons autour de la mer
30min
Bouchées de saint-jacques, noisettes et topinambours
50min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45min
Cuillères de langoustine au cognac
35min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min