Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 12 huîtres
- 500 g de gros sel
- 90 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1588 kJ / 384 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palourdes et amandes farcies
40min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45min
Bulots au court-bouillon
2 Std.
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45min
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50min
Pâté de campagne au foie gras
48h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min
Sauce gribiche
15 Min
Œufs cocote à l'oseille
40min