Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le blanc-manger (la veille)
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 350 g de lait de coco
- 75 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Le coulis (la veille)
- 100 g d'eau
- 70 g de sucre en poudre
- 200 g d'ananas frais, coupé en morceaux
- 200 g de mangue mûre, coupée en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1844 kJ / 440 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Blanc-manger coco-ananas
4h 15min
Mousse mascarpone, salade de litchis et mangue au miel
45 min
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5h 30min
Mousse fruits de la Passion
2h 30min
Crème au lait de coco
15 Min
Entremets mangue-coco
2h 25min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25 min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Glace au coco
4h
Mousse coco aux fruits de la Passion
2h 40min
Blanc-manger coco-citron vert
3h 15min