Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux
- 4 œufs
- 150 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 70 g de miel liquide
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 450 g de fruits rouges variés, frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 726 kJ / 174 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
45min
Flan à la pistache
30min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Gâteau aux pêches
55 min
Cake à l'ananas
55 min
Crème vanille aux fruits exotiques
2 godz. 15 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Flan individuel à la vanille
50min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Flaugnarde aux poires
50min