Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 3 branches de verveine fraîche
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 60 g de sucre en poudre
- 30 g de sucre glace
- 1 pincée de sel
- 150 g de pomme golden, en dés
- 20 g de beurre demi-sel
- 30 g de cassonade
- le jus d'1/2 citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1515 kJ / 363 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
Œufs au lait au caramel
55min
Mousse de yaourt, amandes et poires à la vanille
4 Std. 35 Min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1h
Pizza maraîchère au brebis
2h 5min
Blanc-manger aux fruits de la Passion
2h 30 min
Saumon, cresson et fraîcheur de tomate (Eric Robert)
12h
Cabillaud et crumble, ballotine de petits pois et sabayon rhubarbe (Demi-finale Thermostars 2017)
2h
Crème brûlée allégée
3h 15 min
Brioches ourson
10 Std.
Galettes de pommes de terre au sarrasin
1h
Petites tourtes forestières
1h 15 min