Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 3 branches de verveine fraîche
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 60 g de sucre en poudre
- 30 g de sucre glace
- 1 pincée de sel
- 150 g de pomme golden, en dés
- 20 g de beurre demi-sel
- 30 g de cassonade
- le jus d'1/2 citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1515 kJ / 363 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringues à la pistache
2h 30min
Pizza maraîchère au brebis
2h 5 min
Sauce béchamel
20min
Macarons à la griotte
48h
Crème brûlée à la bergamote
3u. 40min
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35min
Veau aux carottes et au cerfeuil
1h 40min
Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel
2h 50min
Tiramisu, avocat et œufs de saumon
1h 30 min
La mayonnaise inratable
10min
Iles flottantes au chocolat
1h 30 min
Iles flottantes
1u.