Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rouleaux de réglisse
- 450 g d'eau
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g)
- 2 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 50 g de porto rouge
- 6 figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Foie gras au piment d'Espelette
72 godz.
Chutney de pomme, foie gras en croûte de pain d'épices
45min
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35 min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13h 30 min
Baba au rhum
3 Std.
Chutney à la mangue
4h
Foie gras de canard
72 godz.
Minitartelettes à la crème de marrons
5h
Foie gras d'oie à la truffe
72 godz.
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min
Langouste au combava
55 min
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13h 30 min