Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de lait demi-écrémé
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de chair de melon
- 40 g d'amandes effilées, torréfiées à sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15 min.
Mousse aux griottes
2h 30min
Gratin de clémentine
30min
Tiramisu aux cerises
2h 15 min.
Verrine fruits frais, yaourt et meringue
3 Std. 30 Min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Mousse légère fraise-groseille
2h 15 min.
Tiramisu aux poires et crème de marron
35min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Tarte au citron destructurée
20min