Wersje kompatybilne
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de champagne
- 4 jaunes d'œufs
- 8 biscuits roses de Reims (mini)
- 3 c. à soupe de sucre roux
- 2 gouttes de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2240 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Lotte au beurre rouge
40min
Tarte fine aux groseilles et crème biscuitée
13h 10 min
Rillettes de sardines à l'orange
2h 15min
Champignons farcis aux pruneaux
30 Min
Cannelés au pamplemousse
12u.
Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye
12h 35 min.
Papillotes de poulet au chorizo et céleri-rave
55min
Noix de saint-jacques, champignons à la noisette
1 Std. 30 Min
Bouchées aux saint-jacques
25 Min
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35min
Cannelés bordelais au chocolat
12u.
Pizza aux sardines
3u.