Wersje kompatybilne
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de champagne
- 4 jaunes d'œufs
- 8 biscuits roses de Reims (mini)
- 3 c. à soupe de sucre roux
- 2 gouttes de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2240 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Mousse de chèvre frais, chair de crabe et avocat, sauce Passion
30 min
Le vendômois
5h
Eton mess, fraises et rhubarbe
1h 10min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3 godz. 45 min
Crème de pêche et jambon serrano croquant
45 min
Nage de crustacés au champagne
1h 5min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Pannacotta au chou-fleur et truite fumée
5h
Îles flottantes et compotée de pommes
1h 40min
Délice au Carambar
2h 30min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2 Std. 40 Min