Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 700 g de saumon frais
- 6 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 œufs
- 20 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1080 kJ / 258 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine de gelée de porto au melon
25min
Palmiers saumon aneth
40 min
Dariole de saumon fumé aux épinards frais
2 godz. 15 min
Terrine de poulet au basilic
4h 10min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45 min
Verrines estivales
12 godz.
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2h 45min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55min
Bavarois d'asperge
15min
Pain de saumon
1 Std. 20 Min
Terrine aux deux poissons
1h
Terrine de poisson
1h