Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g d'amandes en poudre
- 30 g de beurre, pour les ramequins
- 6 clémentines, détaillées en suprêmes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088.5 kJ / 503 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Gratin de poire aux amandes
45min
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1h 5min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Gratin aux fruits rouges
20min
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15 min.
Flan pomme-cannelle
45min
Le milhassou
2h
Pannacotta au melon
2h 15 min.
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Moelleux aux pommes
1h