Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'échalotes
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 40 g de beurre doux
- 100 g de pineau des Charentes
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées, de bouchot
- 100 g de crème fraîche
- 3 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569 kJ / 376 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules farcies au beurre d'ail
35min
Mouclade charentaise
40min
Moules à l'escabèche
24h
Brandade de morue
24 Std. 35 Min
Lotte à la provençale
50min
Crabes farcis
1h 15min
Langoustines sauce au whisky
1h 10min
Moules à la basquaise
55 min
Marmites de la mer
45min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Moules à la crème et au vin blanc
45min
Moules marinières
30min