Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'échalotes,
- 6 brins d'aneth frais
- 350 g de saumon frais sans arête, détaillé en dés (2 cm)
- 4 œufs
- 300 g de fromage blanc, 20% m.g.
- 30 g de concentré de tomate
- 50 g de moutarde forte
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 692 kJ / 166 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés de galette au saumon
45min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2h 45min
Rillettes de sardine à la coriandre
5min
Rillette de sardine au citron
5min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55min
Rillettes aux deux saumons
40min
Pain de saumon et poireau
1h 15min
Terrine de poisson
1h
Rillettes de maquereau
5min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3 Std. 20 Min
Terrine aux deux poissons
1h
Pain de saumon, crème citronnée
6 godz. 15 min