
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Salad
- 50 g roasted salted peanuts
- 80 g fresh bean sprouts
- 80 - 100 g Chinese cabbage (wombok) finely shredded
- 1 carrot cut into matchsticks
- ½ red capsicum deseeded and cut into thin slices
- 3 baby radishes trimmed and cut into thin slices
- 10 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 sprigs fresh mint leaves only
- 500 g calamari tubes cleaned
- 40 g peanut oil
- 2 tbsp fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 349 kcal / 1466 kJ
- Białko
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Sód
- 1461.7 mg