Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Salad
- 50 g roasted salted peanuts
- 80 g fresh bean sprouts
- 80 - 100 g Chinese cabbage (wombok), finely shredded
- 1 carrot, cut into matchsticks
- ½ red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 3 baby radishes, trimmed and cut into thin slices
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 500 g calamari tubes, cleaned
- 40 g peanut oil
- 2 tbsp fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1466 kJ / 349 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1461.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso chicken and rice
1 Std. 30 Min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1 Std.
Thai beef salad
1h 20min
Fragrant whole barbecued fish
2 godz. 50 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Pork belly ramen
4h 10min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min
Chinese greens with XO sauce
1h 50min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Garlic prawns
25min
Curry laksa
45min