Goi muc (squid salad)

Goi muc (squid salad)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Nuoc cham dressing
  • garlic cloves
    2
  • fresh bird's eye chilli trimmed and deseeded if preferred
    1
  • lime juice
    2 tbsp
  • water
    120 g
  • fish sauce
    50 g
  • rice wine vinegar
    50 g
  • palm sugar
    40 g
Salad
  • roasted salted peanuts
    50 g
  • fresh bean sprouts
    80 g
  • Chinese cabbage (wombok) finely shredded
    80 - 100 g
  • carrot cut into matchsticks
    1
  • red capsicum deseeded and cut into thin slices
    ½
  • baby radishes trimmed and cut into thin slices
    3
  • fresh coriander leaves only
    10 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 sprigs
  • calamari tubes cleaned
    500 g
  • peanut oil
    40 g
  • fried shallots
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 349 kcal / 1466 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 1461.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...