Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Salad
- 50 g roasted salted peanuts
- 80 g fresh bean sprouts
- 80 - 100 g Chinese cabbage (wombok), finely shredded
- 1 carrot, cut into matchsticks
- ½ red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 3 baby radishes, trimmed and cut into thin slices
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 500 g calamari tubes, cleaned
- 40 g peanut oil
- 2 tbsp fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1466 kJ / 349 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1461.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Nam Jim
10min
Chilli lime sauce
5min
Thai noodle and seafood salad
50 min
Spiced garlic prawns and calamari
15 Min
Ginger chicken wings
40 min
Mini pad Thai frittatas
40 min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Prawn and mushroom crepes
50 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min