Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Białko
- 46.1 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 3303.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean barbecue chicken with rice
45min
Korean beef bowl
1h 10min
Pad kra pow
45min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Wonton soup
1 Std.
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Mexican chicken soup
30min
Beef and coconut soup
30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Asian chicken noodle salad
45min