Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white rice
- water, for soaking
- 100 g dried mung beans (see Tips)
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Pork and prawn filling
- 500 g water
- 200 - 250 g boneless skinless pork belly
- 150 g peeled raw prawns
- 1 pinch salt
Crêpes
- 300 g water
- ½ tsp ground turmeric
- 50 g coconut cream
- oil, for frying
- ½ brown onion, cut into slices
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 200 g fresh bean sprouts
- 6 - 8 lettuce leaves
- fresh coriander leaves, to serve
- fresh mint leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1351.3 kJ / 321.7 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 910.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn and chicken laksa
40min
Japanese ramen noodle soup
1h 50min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Prawn wontons
2 Std.
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1h 35min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25 min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Curry laksa
45 min