Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (opcjonalnie)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 331 mg
Alternatywne przepisy
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 menit
Garlic prawns
25min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Tom kha prawns
25min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 menit
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1 godz.
Miso fish with Asian greens
24hod. 45min
Asian-style mussels
30min
Baked masala fish
1h 15 min
Salmon niçoise salad
35min