Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (opcjonalnie)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 331 mg
Alternatywne przepisy
Miso chicken and rice
1h 30min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Miso soup and sake seafood with rice
1 godz. 5 min
Hot and sour prawn soup
45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Asian-style mussels
30min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Tom kha prawns
25 min