Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 408 kJ / 97 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min.
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Sambal udang
50min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Crab linguine
30min