Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 candlenuts (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 40 g shredded coconut, toasted to a deep golden brown
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp cardamom seeds
- 1 star anise
- 4 whole cloves
- 1 - 2 fresh red bird's eye chillies, to taste (optional)
- 70 g fresh long red chillies (approx. 4 chillies), deseeded if preferred, to taste
- 100 g eschalots, peeled
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 tbsp peanut oil
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (5-6 cm)
- 270 g coconut milk
- 1 pinch salt, to taste
- 20 - 30 g palm sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2839.6 kJ / 676.1 kcal
- Białko
- 55.7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 277.1 mg
Alternatywne przepisy
Butter chicken
55 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2h 20 min
Biryani
1h 25 min
Rogan josh
1sa 35 dk
Thai chilli chicken and basil
30 min
Curry lamb cutlets
1h
Sambal chilli
35 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min