Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots, white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander, roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots, drained
- 1 carrot, cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes, deseeded and cut into strips (1 cm) (opcjonalnie)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1699.5 mg
Alternatywne przepisy
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Wasabi devilled eggs
25 Min
Curry laksa
45 Min
Prawn stir-fry
25 Min
Thai-style fish cakes
30min
Chinese-style stir-fried vegetables
25 Min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30min
Prawn and mushroom crepes
50min
Eggs with coconut curry sauce
30min
Chicken and prawn noodles
30min
Thai red pork curry
35min
Thai chilli chicken and basil
30min