Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots, white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander, roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots, drained
- 1 carrot, cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes, deseeded and cut into strips (1 cm) (opcjonalnie)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1699.5 mg
Alternatywne przepisy
Pork san choy bau
25min
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40min
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1h
Steamed coconut and prawn soup
30 Min
Pork with black bean sauce
30 Min
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Coconut turmeric fish curry
40min