Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g jasmine rice
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, partially frozen and cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g peanut oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (2 mm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 100 g water
- 80 g eschalots, cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp brown sugar
- 2 - 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 baby cos lettuce, leaves separated (approx. 12 leaves)
- 100 g cucumber, cut into matchsticks (3 mm), to serve
- 50 g fresh bean sprouts, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896.2 kJ / 213.4 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
Coconut fish curry
1h 10min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Thai green chicken curry
30min
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4h
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Thai beef salad
1h 20min
Thai Massaman Curry Paste
25 Min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Coconut poached chicken salad
45min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2 godz. 25 min
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1h
Thai-style fish cakes
30min