Urządzenia i Akcesoria
Larb (spicy minced chicken salad)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
jasmine rice20 g
-
skinless, boneless chicken thighs partially frozen and cut into pieces (2-3 cm)400 g
-
peanut oil20 g
-
piece fresh ginger peeled, cut into thin slices (2 mm)2 cm
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces (2 cm)1 stalk
-
garlic clove1
-
salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into halves1
-
water100 g
-
eschalots cut into halves80 g
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (2 cm)4
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
fish sauce1 tbsp
-
lime juice1 tbsp
-
dried chilli flakes½ tsp
-
brown sugar½ tsp
-
fresh mint leaves only2 - 4 sprigs
-
baby cos lettuce leaves separated (approx. 12 leaves)2
-
cucumber cut into matchsticks (3 mm), to serve100 g
-
fresh bean sprouts to serve50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
628.5 mg
Białko
21 g
Kalorie
896.2 kJ /
213.4 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Turmeric lime chicken skewers
1 godz. 30 min
Thai beef salad
1 godz. 20 min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Gado gado
1 godz.
Warm satay chicken salad
55 min
Chilli and garlic prawns
1 godz. 10 min
Dukkah
25 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Miso coleslaw
20 min
Bengali fish cakes
1 godz. 20 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min