![Cavati con le fave Cavati con le fave](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/539DBD88-83A8-4898-97C3-5D14B70FF8A3/Derivates/F1E498AC-9B26-4BF8-95A6-E25353E4A0B4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavati
- 300 g di farina + q.b. per infarinare
- 2 uova (da 60 g circa)
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Fave
- 50 g di cipolla
- 50 g di carota
- 20 g di gambo di sedano
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 1000 g di acqua
- 400 g di fave secche Cottoie, ammollate per 12 ore
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Zuppa di grano con verdure
45 min
Pipette primaverili
45 min
Zuppa di fave
50 dk
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Zuppa di bietole
35 min
Crema di fave al finocchietto
50 dk
Fave in umido
1h
Minestra di fave con cicoria
50 dk
Lenticchie in umido
1 godz. 30 min
Ceci in umido
1 godz. 30 min