Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavati
- 300 g di farina + q.b. per infarinare
- 2 uova (da 60 g circa)
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Fave
- 50 g di cipolla
- 50 g di carota
- 20 g di gambo di sedano
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 1000 g di acqua
- 400 g di fave secche Cottoie, ammollate per 12 ore
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1 Std. 30 Min
Crema di fave al finocchietto
50 Min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Antica minestra ai broccoletti
45 Min
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Minestra di fave con cicoria
50 Min
Zuppa di bietole
35 Min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Zuppa di carciofi
35 Min
Spaghetti con pecorino e fave
40 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Fave in umido
1h