Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di funghi champignon
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di salsiccia
- 1 uovo
- 15 - 20 g di pangrattato
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1063.8 kJ / 254.3 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 711.2 mg
Alternatywne przepisy
Caponata (TM6)
1 Std. 30 Min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 Min
Polpette in bianco con purè di castagne
1 godz. 20 min
Polpettone con salsa ai funghi
1 Std. 30 Min
Polpettone ai funghi con crema di cipolle
1h
Crostini alla crema di melanzane e mozzarella di bufala
55 Min
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Crostata morbida con tonno e misticanza
1h
Polpettone con crema di peperoni
55 Min
Funghi champignon ripieni
1ωρ. 5 λεπτ.
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1 Std. 30 Min
Lasagne funghi e salsiccia
1h 40min