Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipollotto in quarti
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico fresco, lavato ed asciugato
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di fave fresche novelle, sgranate
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 280 g di pasta secca tipo pappardelle
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 pizzico di pepe macinato
- 30 g di pecorino grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di fave al finocchietto
50min
Zuppa di piselli secchi
1h 25min
Sarde a beccafico
35min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Granita di gelsi
15 Min
Pesto alla trapanese
20 min
Timballo di anelletti al forno
1h 40min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Panelle
1h 25min