![Peoci gratinati Peoci gratinati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/246565A4-D21A-4C27-B44F-43F263E7E948/Derivates/8ed35987-b423-4b1b-a485-67e5b8cc5e1c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 60 g di pane raffermo a pezzi
- 50 g di Grana Padano a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560.6 kJ / 373 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 998.3 mg
Alternatywne przepisy
Seppie ripiene a Cottura Lenta con polenta bianca
5h
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2 Std. 45 Min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25 min
Polpo con patate alla salentina
1ч. 10 мин.
Mitili ripieni alla ligure
1 godz. 50 min
Insalata di polpo mediterranea
4h
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Calamari ripieni su crema di pane
1ч. 10 мин.
Polpette di polpo al profumo di limone e pepe verde
1h
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Uova ripiene
40min