Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 60 g di pane raffermo a pezzi
- 50 g di Grana Padano a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560.6 kJ / 373 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 998.3 mg
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Cozze al vino bianco
40 Min
Mitili ripieni alla ligure
1sa 50 dk
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45 Min
Pepata di cozze
45 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Pepata di cozze
55 Min
Granchio ripieno
1h 10min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 Min
Calamari alla napoletana
40 Min