![Pasta alla mugnaia Pasta alla mugnaia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15d5e244-f1be-48fa-aabd-44e6f38c1635/Derivates/3f861c1c-4c25-4189-bf27-7ecd3eb0f401.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
- 100 g di acqua
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Sugo
- 30 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di carne di maiale, magra, senza nervi a pezzi (2 cm)
- 100 g di polpa d'agnello a pezzi (2 cm)
- 80 g di peperone rosso, pulito e a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 120 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di melanzane a tocchetti (2 cm circa)
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2304.5 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 593.9 mg
Alternatywne przepisy
Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici
45 dk
Pasta con sugo vegetariano (Bimby Friend)
30 min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 godz. 5 min
Crespelle di Teramo
1j 15 menit
Pasta alla Norma leggera
1h
Fettuccine all'abruzzese
1h
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 dk
Sugo al tonno
45 dk
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Sugo al basilico
1h 10 min.
Tagliatelle al ragù
1h 10 min.