Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
- 100 g di acqua
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Sugo
- 30 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di carne di maiale, magra, senza nervi a pezzi (2 cm)
- 100 g di polpa d'agnello a pezzi (2 cm)
- 80 g di peperone rosso, pulito e a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 120 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di melanzane a tocchetti (2 cm circa)
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2304.5 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 593.9 mg
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1h 40min
Ragù di tonno fresco
1óra
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1h 40min
Sugo al basilico
1h 10 min
Spaghetti al tonno
40 Min
Anellini alla pecorara
2h
Sugo all'arrabbiata
20p
Malloreddus alla campidanese
3h
Spaghetti al sugo di polpettine
1 Std. 30 Min
Tagliatelle al ragù
1h 10 min