![Ragù di calamari a Cottura Lenta Ragù di calamari a Cottura Lenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03f5cbbf-5806-4c4d-8aa8-3004d3699def/Derivates/3f96fe4b-f098-4164-a667-f404bad10eb1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di calamari ad anelli freschi
- 800 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 5 g di sale
- 30 g di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1325.5 kJ / 316.8 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Pasta risottata alle vongole
1 godz.
Vongole alla marinara
30 min
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1 Std. 10 Min
Pesce spada bardato al finocchietto sottovuoto
1 godz. 30 min
Penne al sugo di calamari
40 min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Zuppa di pesce alla napoletana
1 Std. 10 Min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8 godz.
Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde
5 Std. 30 Min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Penne al ragù di polpo
1 godz.