Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di calamari ad anelli freschi
- 800 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 5 g di sale
- 30 g di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1325.5 kJ / 316.8 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2h 45min
Spaghetti al polpo
1h 10 min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 Min
Risotto al nero di calamari
40 Min
Paella de marisco
1h 20min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20min
Penne al ragù di polpo
1óra
Penne al sugo di calamari
40 Min
Pasta risottata alle vongole
1óra