Zupa serowo-kalafiorowa

Zupa serowo-kalafiorowa

3.8 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 750 g różyczek kalafiora
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 100 g mleka
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 171 kcal / 716 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...