Zupa serowo-kalafiorowa
TM5 TM6

Zupa serowo-kalafiorowa

3.8 (960 ocen)

Składniki

  • 120 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 750 g różyczek kalafiora
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 100 g mleka
  • szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
716 kJ / 171 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
11.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy