
Urządzenia i Akcesoria
Zupa serowo-kalafiorowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
120 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
750 g różyczek kalafiora
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
100 g mleka
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171 kcal /
716 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z porów
30 min