![Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan) Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/459399DA-58BF-4A68-B16C-D609E2274FB0/Derivates/86C0A9DA-21E8-49D4-874B-719354823EB1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 20 g di pinoli sgusciati
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- 30 g di uvetta
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale, preferibilmente integrale
- 200 g di semi di sorgo, sciacquati (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 Std. 5 Min
Insalata di quinoa e lenticchie
35 Min
Insalata di quinoa colorata
35 Min
Mattonelle di miglio in salsa
45 Min
Insalata di quinoa con melagrana e zucca
1 Std.
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 Min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 min
Insalata di miglio e tonno
55 Min
Zuppa di quinoa
35 Min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 Min
Zuppa di quinoa (senza glutine)
55 Min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 Min