Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)

Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)

3.8 21 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pomodori confit
  • di pomodori ciliegino a metà
    200 g
  • di sale preferibilmente integrale
    1 pizzico
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • di zucchero di canna grezzo
    ½ cucchiaino
  • spicchio di aglio a fettine sottili
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di zucchero di canna chiaro
    cucchiaino
Polpette
  • di menta fresca lavate
    8 foglie
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di tempeh a pezzi
    340 g
  • di semi di chia ammollati in acqua per 30 minuti e sciacquati
    2 cucchiaini
  • di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
    250 g
  • di sale preferibilmente integrale
    1 pizzico
  • pangrattato
    farina di ceci bianchi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 454 kcal / 1899 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...