![Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan) Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/480E224A-3E32-4A0B-B45D-C3C10CC51AC8/Derivates/58025D41-5CA5-43A7-8300-371249281245.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomodori confit
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 1 cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di zucchero di canna grezzo
- 1 spicchio di aglio a fettine sottili
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- cucchiaino di zucchero di canna chiaro
Polpette
- 8 foglie di menta fresca, lavate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 340 g di tempeh a pezzi
- 2 cucchiaini di semi di chia, ammollati in acqua per 30 minuti e sciacquati
- 250 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
-
pangrattato
lub farina di ceci bianchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 Min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 Std. 20 Min
Erbazzone (vegan)
2h 20 min.
Formaggio vegano
6 Std. 40 Min
Polpette di soia
55 Min
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 Min
Burger veg di soia
3h 20 min
Ragù alla soia (vegan)
40 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 Min
Polpette di fagioli e rosmarino
20 Min
Veg-burger (vegan)
1 Std. 10 Min