Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomodori confit
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 1 cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di zucchero di canna grezzo
- 1 spicchio di aglio a fettine sottili
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- cucchiaino di zucchero di canna chiaro
Polpette
- 8 foglie di menta fresca, lavate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 340 g di tempeh a pezzi
- 2 cucchiaini di semi di chia, ammollati in acqua per 30 minuti e sciacquati
- 250 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
-
pangrattato
lub farina di ceci bianchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di tempeh
30 min
Veg-burger (vegan)
1h 10min
Cotolette di soia
35 min
Noodle di soba con tofu
35 min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1h 20min
Chili di seitan (vegan)
30 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 min
Tofu in crosta di sesamo
20 Min
Tofu al cartoccio con verdure
40 min
Formaggio vegano
6 Std. 40 Min
Crema di fagioli cannellini al profumo di mare (vegan)
15 Min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min