Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di cavolo nero
- 500 g di acqua
- 300 g di cavolo nero
- 40 g di pinoli
- 40 g di mandorle
- 50 g di Parmigiano reggiano
- 50 g di pecorino Romano
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
Besciamella
- 500 g di latte
- 20 g di burro
- 50 g di farina
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 300 g di mozzarella a tocchetti
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b.
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1744.6 kJ / 417 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di radicchio e ricotta
1 Std.
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10min
Crema di cavolo nero e cannellini
50 Min
Burger di cavolo nero
45 Min
Pasta al pesto di cavolo nero
40 Min
Pesto radicchio e noci
10min
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35 Min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 Min
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min
Risotto al cappuccio viola e robiola
35 Min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10min