Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pane raffermo a pezzi (1-2 cm)
- 20 g di semi di sesamo neri
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- 40 g di farina di mais
- 1 - 2 pizzichi di paprika dolce
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
-
50
g di fecola di patate
lub 50 g di amido di mais (maizena) - 100 g di acqua fredda
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 250 g di tempeh in due fette
- 30 g di olio extravergine di oliva + per friggere
- 30 g di scalogno
- 5 g di zenzero, radice fresca, pelata
- 300 g di finocchio a fette sottili
- 150 g di acqua
- 4 - 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4037 kJ / 965 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 58.2 g
- Błonnik
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotolette di soia
35 Min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 Min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40p
Chili di tofu (vegan)
1h
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1h
Tofu in crosta di sesamo
20p
Maionese vegana
15 min
Maionese (vegan)
10p