Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pane raffermo a pezzi (1-2 cm)
- 20 g di semi di sesamo neri
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- 40 g di farina di mais
- 1 - 2 pizzichi di paprika dolce
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
-
50
g di fecola di patate
lub 50 g di amido di mais (maizena) - 100 g di acqua fredda
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 250 g di tempeh in due fette
- 30 g di olio extravergine di oliva + per friggere
- 30 g di scalogno
- 5 g di zenzero, radice fresca, pelata
- 300 g di finocchio a fette sottili
- 150 g di acqua
- 4 - 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4037 kJ / 965 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 58.2 g
- Błonnik
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosso burger
1h 35min
Tiramisù Vegan
3h 20 min
Ragù di tempeh
30min
Svizzere vegan
1h
Erbazzone (vegan)
2h 20min
Veg-burger (vegan)
1h 10 min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40min
Polpettine di funghi Shiitake con condimento di miso e tahini
1h 20min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Chili di seitan (vegan)
30min
Tofu in crosta di sesamo
20 min
Tofu al cartoccio con verdure
40min