![Sorgo con mandorle e peperoni (vegan) Sorgo con mandorle e peperoni (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dffd4eac-b9f7-4b54-a2fa-677d41843b68/Derivates/2d80423b-e283-4dd0-a3de-b3407497d7c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di peperoni rossi a pezzi (2-3 cm)
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di mandorle pelate
- 50 g di bevanda di soia
- 1000 g di acqua
- 250 g sorgo in semi sciacquati
- 1 pizzico di maggiorana secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1657.8 kJ / 396.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 min
Polpettone di seitan
50 dk
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1h
Crostata salata con crema di cannellini (vegan)
1 Std. 30 Min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50 dk
Crema di avocado al cacao
15 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 min
Hummus di fave (vegan)
45 dk
Hummus di barbabietola (vegan)
15 min
Besciamella (vegan)
15 min