Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini

Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero
    1 pizzico
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaino
  • di seitan a fette (0.5 cm)
    300 g
  • di porri a rondelle sottili
    100 g
  • di cuori di carciofo in quarti
    200 g
  • di pomodori ciliegino a metà
    350 g
  • di acqua
    100 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino
    ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 224 kcal / 937 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...