Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla bianca in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 250 g di tofu a tocchetti
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 320 g di pasta di semola di grano duro secca tipo paccheri
- ½ cucchiaino di origano secco
- lievito alimentare in scaglie a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù alla soia (vegan)
40min
Ragù di tempeh
30min
Veg-burger (vegan)
1h 10 min
Cotolette di soia
35min
Chili di tofu (vegan)
1h
Polenta con ragù di tofu (vegan)
1h 30min
Spezzatino di seitan con patate e carote
1h 20min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1h 20min
Penne seitan, mandorle e salvia
20 min
Chili di seitan (vegan)
30min
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40min
Carbonara vegana
30min