![Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan) Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/492DA14A-0EF1-44D3-9432-1046236B0067/Derivates/2FD19ADA-D425-4A21-9BDC-DC9A49DD0248.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla bianca in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 250 g di tofu a tocchetti
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 320 g di pasta di semola di grano duro secca tipo paccheri
- ½ cucchiaino di origano secco
- lievito alimentare in scaglie a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di tempeh
30min
Chili di seitan (vegan)
30min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 godz. 20 min
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
3 Std.
Penne seitan, mandorle e salvia
20min
Pasta al forno vegana
1 godz.
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 Min
Ragù alla soia (vegan)
40min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 godz.
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50min