![Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/687f349e-3019-4024-962e-d3a1ccb62f2a/Derivates/798da2d8-349a-41bb-96e6-bdd8f01279ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 120 g di lenticchie (cottura 25 minuti)
- 100 g di chicchi di quinoa precedentemente lavata e sciacquata
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 120 g di zucchine a tocchetti
- 1 ½ - 2 cucchiaino di sale
- 80 g di uvetta sultanina, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
- 70 g di mais dolce in scatola, scolato
- 70 g di olive verdi denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1292.7 kJ / 308.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 272 mg
Alternatywne przepisy
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 Min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1 godz. 35 min
Insalata di quinoa e lenticchie
35min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 Min
Insalata di quinoa e tofu
55 Min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 Min
Insalata di miglio e tonno
55 Min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 Min
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50 Min
Insalata di legumi (vegan)
50 Min
Miglio con ceci e verdure al curry
1 Std.
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min