Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
TM31 TM5 TM6

Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta

4.1 (54 oceny)

Składniki

  • 1200 g di acqua
  • 120 g di lenticchie (cottura 25 minuti)
  • 100 g di chicchi di quinoa precedentemente lavata e sciacquata
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 120 g di zucchine a tocchetti
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 80 g di uvetta sultanina, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
  • 70 g di olive verdi denocciolate
  • 70 g di mais dolce in scatola, scolato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1292.7 kJ / 308.8 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
43.8 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
6.4 g
Sód
272 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy