Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta

Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta

4.1 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    1200 g
  • di lenticchie (cottura 25 minuti)
    120 g
  • di chicchi di quinoa precedentemente lavata e sciacquata
    100 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di zucchine a tocchetti
    120 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di uvetta sultanina ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
    80 g
  • di olive verdi denocciolate
    70 g
  • di mais dolce in scatola scolato
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 308.8 kcal / 1292.7 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 272 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...