Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di funghi champignon a fettine
- 60 g di porro a rondelle
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 - 2 pizzichi di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 400 g di tofu a tocchetti (2-3 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 Min
Tofu al cartoccio con verdure
40 Min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 Std. 20 Min
Chili di seitan (vegan)
30 Min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40 Min
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 min
Straccetti di seitan ai funghi
30 Min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1 Std.
Tofu in crosta di sesamo
20 Min
Spezzatino di seitan con patate e carote
1 Std. 20 Min