Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla rossa
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 400 g di seitan al naturale, a cubetti (3 cm)
- 50 g di olive nere denocciolate (opcjonalnie)
- 200 g di carote a rondelle (1 cm)
- 200 g di patate a dadini (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min
Ragù di tempeh
30 Min
Spiedini di seitan e verdure
50 dk
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1sa
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 dk
Chili di tofu (vegan)
1sa
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 dk
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 dk
Straccetti di seitan ai funghi
30 Min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1sa 20 dk
Chili di seitan (vegan)
30 Min
Crema di fagioli cannellini al profumo di mare (vegan)
15 Min