Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 200 g di cimette di cavolfiore
- 150 g di cimette di broccoli
- 80 g di porro a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 150 g di cime di rapa a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di acqua
- 110 g di farina di ceci
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1099.5 kJ / 262.8 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 285.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1 godz.
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1 Std. 30 Min
Polpettone vegetariano con contorno di verdure; cheesecake ai lamponi
1 Std. 30 Min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 Std. 30 Min
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
35 min
Burger di cavolo nero
45 min
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45 min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1 godz.
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40 min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1 godz.
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 min