Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla in quarti
- 70 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di polpa di zucca a cubetti (1 cm)
- 150 g di patate, pelate e a cubetti (1cm)
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 120 g di grano saraceno, sciacquato e sgocciolato
- 200 g di ceci bianchi lessi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 21.1 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40 Min
Minestra di orzo e funghi
1 Std.
Minestra saporita di riso e legumi
40 Min
Zuppetta di ceci
45 Min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 Min
Zuppa frantoiana
45 Min
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1 Std.
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30 Min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40 Min
Minestra saporita di lenticchie, finocchi al Parmigiano Reggiano e muffin di carote e mandorle
1 Std. 30 Min
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
30 Min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35 Min