Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de céleri-rave pelé, coupé en dés (2 cm)
- ½ c. à café de sel
- 420 g de lait
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, pelées et coupées en rondelles (5 mm)
- 400 g de filet de haddock avec ou sans peau
- 1 œuf
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 25 g de beurre, en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kJ / 225 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Parmentier de carotte au poisson
1h
Parmentier de chou-fleur au saumon
1 Std. 15 Min
Courgettes à la farce marine
1 Std. 15 Min
Parmentier de restes de gigot d'agneau aux panais et céleri
1h 5min
Brandade de haddock
50min
Tian de fenouil, aubergines et tomates
1h 10min
Brandade de cabillaud et poireau
40 min
Papillotes de lieu et purée de céleri
45 min
Gratin de poissons à la choucroute
40 min
Papillotes de merlu fenouil, citron, olives
40 min
Blanquette de poisson, sauce au potimarron
45 min
Choucroute de la mer
40 min