
Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak kaszubski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
białej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki400 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g
-
pomidorów mięsistych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki200 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
kminku, mielonego1 - 2 łyżeczki
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w kostkę200 g
-
cukru1 łyżeczka
-
octu2 łyżki
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego3
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
maślanki (opcjonalnie)150 g
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150.3 kcal /
629.4 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
543.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa ogórkowa
30 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Kapuśniak
50 min