Zupa z porem i mięsem mielonym

Zupa z porem i mięsem mielonym

3.4 478 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wskazówka)
  • 250 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • 250 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 550 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki (patrz wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 602 kcal / 2517 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 976 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...