Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 300 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 200 g rzepy, pokrojonej na kawałki
- 100 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 800 g wody
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 20 g masła, niesolonego, pokrojonego na kawałki
- łyżeczki soli
- 100 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
- 8 jajek, schłodzonych
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła, niesolonego
- 400 g białego chleba, opieczonego, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 Min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 Std. 40 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1h 5min
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 Min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Egejska zupa warzywna
50 Min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1h 45min
Zupa krem z warzyw
35 Min
Zupa kalafiorowa
30 Min