Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g czerwonego wytrawnego wina
- 50 g koniaku
- 2 jagody jałowca
- 2 liście laurowe, suszone
- 400 g skrzydełek kurczaka, bez skóry (4 szt.)
- 600 g udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
- 100 g szalotek, pokrojonych w piórka
- 50 g boczku wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 150 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 Std. 10 Min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Królik w sosie 'Marengo'
1 Std. 10 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min