Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w winie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
300 g czerwonego wina, wytrawnego
-
50 g koniaku
-
2 owoce jałowca
-
2 liście laurowe, suszone
-
400 g skrzydełek z kurczaka bez skóry (4 szt.)
-
600 g udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
-
100 g cebuli szalotki pokrojonej w piórka
-
50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
48.9 g
Kalorie
2659 kJ /
635 kcal
Tłuszcz
38.1 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.