Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g czerwonego wytrawnego wina
- 50 g koniaku
- 2 jagody jałowca
- 2 liście laurowe, suszone
- 400 g skrzydełek kurczaka, bez skóry (4 szt.)
- 600 g udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
- 100 g szalotek, pokrojonych w piórka
- 50 g boczku wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 150 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1 godz. 45 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 Std. 20 Min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h